Driehoekslezing

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Sociale evenementen
Datum en tijd
15 feb. 2022 19:00 - 21:30
Locatie
Academiegebouw

Driehoekslezing

Digitalisering in het rechtssysteem: van kantoor naar de keukentafel

Op 15 februari 2022 zal de jaarlijkse driehoekslezing van Vevanos, het Molengraaff Dispuut en Ad Informandum plaatsvinden. Dit jaar is het thema van de driehoekslezing ‘Digitalisering in het rechtssysteem: van kantoor naar de keukentafel’.

Sinds het uitbreken van de corona-pandemie is de samenleving voor een groot deel over gegaan op online. Thuiswerken aan de keukentafel is al een lange tijd de norm. Dit heeft ook gevolgen gehad voor het rechtsverkeer. Tijdens de lezing zal het onderwerp digitalisering in het rechtsverkeer vanuit notarieelrechtelijk, privaatrechtelijk en strafrechtelijk perspectief belicht worden. In het privaatrechtelijke deel van de lezing zal worden ingegaan op het digitaal sluiten van contracten, in het notarieel rechtelijke deel zal worden ingegaan op online identificatie en de online oprichting van een BV en in het strafrechtelijke deel zal worden ingegaan op de toename van cybercriminaliteit als gevolg van de digitalisering. De sprekers zullen binnenkort bekend worden gemaakt.

De lezing zal plaatsvinden in het Academiegebouw van 19:00 uur – 21:30 uur. We streven ernaar om de lezing volledig fysiek plaats te laten vinden, maar afhankelijk van de geldende corona-maatregelen kan het evenement ook hybride of online plaatsvinden. 

Aanmelden kan via de onderstaande de volgende link: https://forms.gle/JqajTKBx1GxZrZ2g8

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien