LNSC

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Sociale evenementen
Datum en tijd
3 mrt. 2022 09:00 - 22:00
Locatie
Leiden

LNSC

Het notariële tuchtrecht: (de)motiverend?

Het is geen geheim dat veel (kandidaat-)notarissen tijdens hun werkzame leven te maken krijgen met het tuchtrecht. Sommigen moeten zich daadwerkelijk verantwoorden voor de tuchtrechter, een ander leest enkel de vele tuchtuitspraken die verschijnen op het internet of in de bekende, juridische tijdschriften.

Het doel van het tuchtrecht is het op peil houden van het functioneren van het notariaat, al dan niet het verbeteren van de kwaliteit hiervan. Kortom: de (kandidaat-)notaris zou moeten leren van het tuchtrecht.

Tijdens het LNSC zal dit doel van het notariële tuchtrecht nader worden bezien. Wat voor invloed heeft het tuchtrecht op een beroepsgroep? En, wordt de kwaliteit van het notariaat door de werking van het tuchtrecht daadwerkelijk verbeterd? Werkt het tuchtrecht motiverend, of juist helemaal niet?
Vanuit verschillende kanten en perspectieven zullen de sprekers u meenemen in de beantwoording van deze én tal van andere vragen.

Wil jij erbij zijn op 3 maart 2022? Meld je dan aan via https://lnsc.nl/lnsc2022/aanmelden/ !

 

**Tickets kosten 20 euro, maar kunnen na het congres gedeclareerd worden door een mail te sturen naar bestuur@vevanos.nl**

Deelnemers

Je moet ingelogd zijn om alle deelnemers te zien